mandag 30. april 2012

30/4-2012


Bilde 236: "Kling-klang!" Butikken på Lade er åpen igjen! Åpner kl 12 hver dag, bortsatt fra lørdager. Da åpner vi kl 11.  (Søndager er hviledag og butikk-stengt!)


Bilde 237: Må innrømme at det høres lite fristende med jernseng! Men denne hvite var skikkelig smekker og lekker, så den bastante meningen er i ferd med å rokkes....


Bilde 238: Tre-benk i voksen størrelse. Løft på lokket, og du har generøst med lagringsplass!


Bilde 239: Men sittekomforten stiger voldsomt her da: Massasjepute! Fra nakken til knærne omtrent.
(Bra jeg er så sterk mot fristelser, slik at det blir litt varer igjen til kundene også!)


Bilde 140: Egen hylle med gamle bøker: Bibler, salme-og sangbøker og mye forskjellig fra både 1800 og 1900. Våre dagers skrift blir liksom litt kjedelig og puslete når en kikker i disse gamle med gotisk skrift. Iblant er første bokstaven et helt kunststykke av kruseduller og snirkler! Fantastisk!


Bilde 141: Gammelt familie-klenodium. Et stort album med en god del bilder, mest portretter.


Bilde 142: Vakre kvinner og staute karer! Mon tro hvordan livet deres var? Mon tro om "noe" er blitt borte fra den gang og fram til mobilkamera-tiden? Antagelig. Både på godt og vondt!

Ta godt vare på dagen i dag, den siste i april! Du vet;

 LIVETS VIKTIGSTE TIDSPUNKT ER ØYEBLIKKET!


fredag 27. april 2012

27/4-2012


Bilde 227: Brød-bake-maskin! Så har vi ferskt brød!


Bilde 228: Kaffemaskin! Så har vi fersk kaffe!


Bilde 229: Bestemor-kopp! Gratulasjoner til fersk bestemor! Og til Tante H på Gjenbruk!


Bilde 130: Denne typen kopper gikk jeg rundt og "siklet" etter på 80-tallet! Men studielånet rakk ikke så langt, dessverre! Da kapitalen økte, hadde ønske-drømmen forandret seg. Og nå er skapet fullt! (sier han andre som bor sammen med meg) Så disse venter på en kunde!


Bilde 131: Grønn tre-seter som også har to-seter til.


Bilde 132: Rå-lekker fot på stå-lampe!


Bilde 133: Enda en stå-lampe. Vi har flere. Og vegglamper, taklamper, bordlamper, og lysekroner og lamper til stue, kjøkken og Elve rum og badet og kottet og ...    ja, mange lamper!


Bilde 134: Jada, jada! Vi HAR lamper!


Bilde 135: Og orgel! Har du husket å kjøpe orgel til helgen?!?
God helg!

tirsdag 24. april 2012

24/4-2012


Bilde 221: "HURRA!" Pokal til meg...


Bilde 222: ... fordi jeg er blitt så slank at jeg ikke gir utslag på vekta!


Bilde 223: ... det kunne vært sant om kjøleskapet mitt var like tomt som dette!

For ett "toillprat"!   Pokalen kan sikkert re-designes til en festlig anledning ved å fjerne "skiltet" og erstatte det med en passende påskrift til en venn! "En har ikke mer moro enn det en lager seg sjøl!"
Angående den vekta: Jeg har slutta å bruke sånne "gledesdrepere", så den er for salg til mer viljesterke folk. Kjøleskapet også!


Bilde 224: Service i beroligende blå-dus farge. Avslappende!


Bilde 225: To kopper i skimrende brune toner. (Finere i virkelighetene! Du vet det er 3 slags løgner: Blank løgn, hvit løgn og fotografi!)


Bilde 226: Etter dette bilde ble tatt kom det fram en hel haug med sykler fra lageret. Er du heldig kan du gjøre et varp! Men det var noen som var nokså rustne da....
Maleforretningen borti strøket hadde forbarmet seg over en gammel rustholk i fjor. Den ble malt i signal-gul! Munter og fengende reklame, synlig på lang lei! Har du litt knall maling og litt mot, kan du jo spre glede i trafikken også!

lørdag 21. april 2012

21/4-2012


 Bilde 212: Fant du ut at "dingsen" på siste bilde i forrige innlegg måtte være en nøtteknekker, så hadde du rett! Her er et uklart bilde av den samme, i lukket utgave.


Bilde 213: Keramikk. Interessen for keramikk er stigende igjen, og vi har ganske mye av det i butikken nå. Kom og ta en titt.


Bilde 214: Stooor tekanne for den som elsker te og glade farger!


Bilde 215: Som gammel jordbær-taus (=jordbærplukker) falt jo dette settet absolutt i smak! Sukker og fløte i koppene, vaffler på fatet(som faktisk er et stettfat!) og JORDBÆR i skålen (som har "rist" for å heve bærene fra vann etter skylling) Finnes det noe nydeligere enn nye, friske, solmodne, smakfulle trønderjordbær??? Sukk... bare noen uker unna nå!


Bilde 116: Vi får trøste oss med en kaffesup så lenge! Kvalifiserer disse til betegnelsen retro, eller er de for nye?


Bilde 117: Skinnsofa og stol er ikke retro, men veldig bra sittekomfort.


Bilde 218: Denne var knapt kommet inn i butikken før en kunde forelsket seg i den. Ikke rart. Se de fine beslagene/hengslene da!


Bilde 219: Pent skrivebord i furu.


Bilde 220: Sovesofa med skuff under. Her kan vi tilbringe helgen! Ikke i skuffen, på sofaen ja!
GOD HELG til alle våre trivelige kunder, snille givere og dere som kikker innom bloggen vår!

torsdag 19. april 2012

19/4-2012


Bilde 202: "Party, party, party! " Gamlefar er igang! Og vi andre henger oss på!


Bilde 203: Først tar vi en tur i denne! Rå-tøff, ikke sant? Vi lar datoen for skifte til sommerdekk bare passere og cruser avgårde i solskinnet! Vrrrrroooommmmm!


Bilde 204: .... ok da! Noen trenger et ekstra sete, men så er turen i gang! Vrrrooommm!


Bilde 205: Laaaang tur! Vi skifter framkomstmiddel når vi kommer til Afrika! Håndlaga kamel-bjeller fra Sør-Etiopia. Disse får du ikke kjøpt på Felleskjøpet altså!


Bilde 206: Og vi bytter framkomstmiddel igjen: Hverken Nettbuss eller Taxi-sentralen skaffer denne, men på Gjenbruk på Lade..... Hva er det IKKE vi har......


Bilde 207: Etter en langtur er det godt å komme hjem og sette seg ned i godstolen....


Bilde 208: Denne sofaen hører til stolene, men er litt mer sliten i "looken". Det mangler en knapp i ryggen, men er du bitte-litt kreativ og "handy".... Samlet pris er 2200,-, og litt møbelstoff, simsalabim!

Bilde 209: Vi rakk ikke mer enn å tørke støvet av denne mandag morgen før en kunde forsvant ut av døren med den.


Bilde 210: ... og vips var denne også solgt!


Bilde 211: Hva er dette? Ja, det må du vente med å få høre før til helgen!
Velkommen innom butikken vår!

fredag 13. april 2012

13/4-2012


Bilde 191: God morgen lille venn! Opp og hopp! Eller???? Det er vel helst SMÅ mennesker som starter dagen med hopp og muntre sprett, sånne som passer i SLIKE senger!
(Til opplysning for småbarnsforeldre som kanskje synes småttingenes morgen kommer alt for tidlig: Det er bare en overgang! Bare vent til de blir ten-åringer; da kan de sove nesten til mørkets frembrudd og fortsatt være tunge å få ut av senga!!!)


Bilde 192: En liten kose venn! Ehhh, jeg mener en STOR!


Bilde 193: Denne trenger nytt trekk og litt maling!


Bilde 194: Da er vi kommet til avsnittet for kråskap. Eller hjørneskap. (Er det det samme?)


Bilde 195: Dette er ganske så annerledes...


Bilde 196: ...og her er enda en variant! Skikkelig flott!


Bilde 197: Løveskåler.


Bilde 198: Dus fersken og grå dekor på disse koppene.
Følg gjerne med i "vinduet" til høyre for disse store bildene, der snurrer og går en fremvisning av flere kopper og varer fra butikken. Trykk for større bilder!
(Dessverre makter vi ikke å fjerne solgte varer fra bildekarusellen umiddelbart, så det kan gjerne være varer du ser her inne allerede er omsatt når du kommer i butikken.)


Bilde 199: Flott mahogney-bord og 6 stoler med semsket trekk.


Bilde 200: Nyyyydelig speil med matchende lamper til! (Jeg har bare ikke kommet på hvordan jeg skal argumentere for mitt "behov" for disse på mest mulig overbevisende måte overfor husbonden enda...)


Bilde 201: Du har vel hørt sangen om elefantene som" kom masjerende, bortover edderkoppen fine nett"? Her er de i alle fall! De er digre, så det må være noen som har enda mer spindelvev i hjemmet enn meg! (Liten elefant:  kr 150,-   Stor elefant:  400,-   Spindelvev: gratis!)

God helg, med eller uten spindelvev!!!