onsdag 27. januar 2010

27/1-2010


Bilde 51: "Har dere Harry Potter?" spurte en skolejente tidlig denne uka. Dessverre var vi tom akkurat nå! Hun var på handletur hos oss sammen med en trivelig og høflig skolegruppe. De hadde samlet tomflasker og nå skulle de kjøpe bøker. Hatten av for de unge!

Dette kan jo være tips til andre skoler og barnehager med "smale" budsjett: Vi har ganske mye forskjellig litteratur for både de helt små, og for ungdom. Noe er slitt, men mye er veldig pent behandlet.


Bilde 52: Utvalget i barnevideoer er også bra. Her er både "Lindgren-helter", Noddy og Ole Brumm. Og litt mer skumle greier for de som liker det!

Det er ikke vanskelig å formidle "gjenbrukstanken" til den unge generasjonen. De er ofte de første og beste til å bry seg om andre, og til å ta ansvar der de har muligheter til det. Hatten av for de unge! (Hmmm, den var visst av...)

mandag 25. januar 2010

25/1-2010


Bilde 31: Velkommen i sofakroken! God sofa i frisk farge.


Bilde 32: Vi har fått inn en 2-seter og en 3-seter for kort tid siden. Fargene kommer ikke helt til sin rett på bildet, så stikk innom om du vil se den skikkelig.


Bilde 33: Kuuuule stoler! To rosa og to blå.



Bilde 34 og 35: Hardy-guttene er fortsatt like spennende! (Og si bare ikke at det er guttebøker, vi jentene liker også Hardy-mysterier!)
Fotballbøker for... Tja, si det da???


Bilde 36: "Kaptein Sabeltann er en farlig mann..." Eller er det Kaptein Sorte Bill? Det står i alle fall en kjempeflott skute i Barnekroken for små kapteiner med eventyrlyst og fantasi til å seile på de syv hav!



Bilde 37 og 38: En fin vogn venter på en liten dukkemor! Og stooooor vogn til de som fikk tvillinger!
Her er flere bager og annet babyutstyr også, så "stormagepuser": Kom og se!


Bilde 39: Kniver, gafler, skjeer, sleiver, ostehøvler, potetskrellere, fonduegafler, brødkniver, kjøttkniver, grønnsakskniver, ... ALLE slags, tror jeg....


Bilde 40: Kopper fra ulike tidsepoker.


Bilde 41: Smaker ikke kaffen ekstra godt når det er så skjønne blomster på koppen?


Bilde 41: Muligheter for å få vaska seg ...


Bilde 42: Retro mon tro?


Bilde 43: --- "Men hvor er hønene???"


Bilde 44: Har du husket å kjøpe bjelle til kamelen din? Denne er fra Etiopia.


Bilde 45: Utvalget i lamper er veldig godt. Ulike stiler og farger, tidsepoker og størrelser. Bare lampe eller bare skjerm, eller "Ole Brumm" (altså:"Ja takk, begge deler!")


Bilde 46: Staselige kurvstoler, en til fruen og en til herren? For ikke å snakke om to gode venner, ett strikketøy og litt kaffe! Mange koselige muligheter for disse!


Bilde 47: En liten Mozart i magen? På Gjenbruk kan du få et instrument til overkommelig pris.



Bilde 48 og 49: Ett klenodium, eller to for en nostalgisk sjel, sukk! (Men min mann mener jeg kan bruke strykjernet og 80-talls-Bernina`n da, dobbelt-sukk!)


Bilde 50: Sjekk denne da! Hvilken livshistorie skjuler seg i denne velbrukte veska mon tro....

torsdag 14. januar 2010

14/1-2010


Bilde 28: VELKOMMEN TIL OSS"
Ja, velkommen er du, enten du vil handle eller bare gå og kikke litt. Du har vel fått med deg de nye åpningstidene? Du er velkommen til en kopp kaffe eller te også, det er gratis.


Bilde 29: Ikke så flink til å brodere eller male kanskje? Her kan du finne ting til veggen din som er håndlaget.


Bilde 30: Tinn nok til en hel hær med tinnsoldater!!!
Mange vakre fat og lysestaker for den som liker fint arbeid og tradisjonsrike mønster.

mandag 11. januar 2010

11/1-2010

Bilde 23: "Godt nyttår fra oss på Gjenbruk Lade!"
Vi ønsker dere velkommen til nye "skattejakter" blant møbler og klær, lamper og bøker, sportsutstyr og hvitevarer, og....
Kort sagt; det meste!

Bilde 24: Samler du på noe spesielt? Gamle, fine spann f.eks?

Bilde 25: En lampe til hver, eller to til deg selv? Du finner både gamle, vakre og nye fancy her.


Bilde 26: Utvalget er stort, enten du skal ha bruksting eller vil pynte. Denne nydelige suppeterrinen gjør det fint både på en kjøkkenbenk og på hylla i stua. Du kan ha en plante i den eller påskeris. Eller du kan samle familie og venner rundt kjøkkenbordet til suppe og fellesskap. Og en koslig suppeterrin!



Bilde 27: Gave til en venn som elsker blått kanskje? Med våre priser trenger du ikke vente til fødselsdag eller andre store anledninger for å gi en hyggelig gave til en du vil glede.